Росія виставила ще одну попередню умову зустрічі у Нормандському форматі

У російському МЗС вважають, що перспектива саміту у Нормандському форматі проясниться після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петровському і Золотому. Водночас там бачать "деякі зрушення" у процесі врегулювання ситуації на Донбас

Про це заявив представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич, передає Еспресо.TV з посиланням на пресслужбу російського МЗС.

Він заявив, що тепер "м’яч" на боці Києва, оскільки Україна "має здійснити імплементацію" формули Штайнмаєра в законодавство.

"Разом з тим важливо розуміти, що узгодженням її (формули - ред.) тексту у контактній групі (ТКГ - ред.) не вичерпуються всі необхідні поправки, пов'язані з наданням Донбасу особливого статусу на постійній основі", - стверджує Лукашевич.

Читайте також: Віталій Портников: Зеленський обманює себе і нас

Представник країни-агресора додав, що перспектива проведення саміту нормандської четвірки "стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів в Петровському і Золотому".

"Виконання цих доручень (розведення та підписання "формули Штайнмаєра" - ред.) якраз і відкриває шлях для нового саміту "Нормандської четвірки". В іншому випадку зустріч заради зустрічі навряд чи буде затребувана", – підсумував Лукашевич.

Читайте такожЩо таке формула Штайнмаєра і чим вона загрожує Україні

Російський дипломат також заявив, що "в нинішніх умовах не може бути ніякого "плану Б".