Добровольці планують зайняти позиції ЗСУ у разі відведення військ

Заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт заявив, що добровольці займуть позиції ЗСУ, якщо відбудеться відведення військ на Донбасі

Про це Гергерт сказав в ефірі програми "PRIME: Муждабаєв" на каналі ATR.

"Як головнокомандувач, президент, звичайно, може віддавати наказ про відвід, про демілітаризовану зону, а ми заявляємо: ми з війни не підемо. Там, де він відведе війська, ми зайдемо, заведемо тисячі осіб", - наголосив заступник командира Української добровольчої армії.

Він зазначив, що через "добровольців" пройшли близько 20 тисяч осіб. Серед них оголошена повна мобілізація.

"Все, що хоче Путін, і той шлях, який він обрав, і ту тактику, яку він сьогодні вибрав, він її реалізує. Чим швидше президент Зеленський це зрозуміє, тим краще", - вважає Гергерт.

Він також вимагає зустрічі із Володимиром Зеленським, додаючи, що чим скоріше вона відбудеться, тим швидше розпочнуться "переможні процеси в цій війні".

Заступник командира УДА підкреслив, що перемоги можна досягти, тільки спираючись на свій народ, своє військо і своїх волонтерів.

За словами Гергерта, добровольці проти того, що "шепоче Путін", оскільки "все, що він хоче, веде до розвалу нашої країни і її окупації".

Про те, що не залишать Золоте у Луганській області заявили і ветерани, які перебувають у місті з 6 жовтня.

"Нас тут багато. Ми не залишимо селище і триматимемо оборону", - йдеться у відеозверненні ветеранів, опублікованому у телеграм-каналі "Останній блокпост".

Окрім цього, лідер Національного корпусу закликав до мобілізації в Золоте, де планують 9 жовтня почати розведення сил