Український стартап Grammarly залучив $90 млн інвестицій: тепер він “єдиноріг”

Заснована українцями IT-компанія Grammarly залучила $90 млн в новому інвестиційному раунді. Оцінка компанії перевищила $1 млрд

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Виконавчий директор Grammarly Бред Гувер повідомив виданню TechCrunch, що компанія стала єдинорогом - її оцінка перевищила $1 млрд. Сумарно компанія залучила $200 млн інвестицій.

Grammarly створює онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги в написанні текстів англійською мовою. 

У 2009 році стартап заснували в Києві українці Максим Литвин, Олексій Шевченко і Дмитро Лідер. У 2011 році вона стала прибутковою. З моменту першого раунду інвестицій у травні 2017 року Grammarly збільшила кількість користувачів більше ніж втричі - до 20 млн осіб. Офіси Grammarly знаходяться в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку та Ванкувері.

“За два останні роки наша команда збільшилася більше ніж в два рази, і ми вже будуємо новий офісний простір в Києві, щоб підтримати подальше зростання”, - розповів співзасновник Grammarly Дмитро Лідер.

Як наголошується в прес-релізі, Grammarly буде використовувати залучені інвестиції, щоб продовжувати розширювати охоплення свого продукту і зробити його доступним всюди, де може відбуватися письмова комунікація англійською мовою. Компанія також продовжить працювати над більш складними аспектами мови і комунікації, зокрема над розвитком недавно запущеного детектора тону - для того, щоб надавати користувачам практичні рекомендації щодо його адаптації.

У компанії відзначили, що в найближчому майбутньому планують розширити офіс в Києві на додаткові 1,3 тис. кв. м, на яких зможуть розміститися ще 130 осіб.