Найпотужніший за 60 років тайфун у Японії: 23 людини загинуло, 7,3 млн буде евакуйовано

Внаслідок найпотужнішого за 60 років тайфуну "Хагібіс" у Японії 23 людини загинуло, 7,3 млн осіб закликали залишити свої домівки

Про це повідомляє DW.

126 осіб травмовані, 16 людей вважаються зниклими безвісти. Негода спричинила значні руйнування у кількох провінціях на півострові Ідзу, що на південний захід від Токіо - зруйновані дамби, річки вийшли з берегів та затопили вулиці та будинки. На багатьох дорогах сильний вітер повалив дерева, які заблокували рух транспорту. Рятувальники евакуювали людей за допомогою вертольотів і гумових човнів.

У провінції Тіба неподалік від Токіо внаслідок буревію зруйновані десятки будинків. Близько 500 тисяч домівок залишились без електрики. В інших провінціях світла немає також в десятках тисяч будинків.

Влада у столиці та в інших провінціях оголосила найвищий рівень небезпеки. Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе скликав екстрену нараду та відправив представників влади у райони, що постраждали найбільше. Влада також звернулась із закликом до 7,3 млн людей залишити свої будинки. Абе висловив співчуття родинам загиблих.

Метеорологи попередили, що "Хагібіс" може стати найпотужнішим тайфуном, що обрушився на Японію з 1958 року. Тоді внаслідок негоди у країні загинули понад 1200 людей.