У США заарештували ще одного підприємця з Одеси, - ЗМІ

У справі Фрумана та Парнаса в Сполучених Штатах заарештували ще одного бізнесмена українського походження - 46-річного Андрія Кукушкіна

Кукушкін родом з Одеси, останнім часом проживав в Москві, передає Еспресо.TV з посиланням на одеську газету Думская.net.

Його, як Парнаса з Фруманом, підозрюють у змові з метою приховати джерело походження внесків у виборчі кампанії двох кандидатів на політичні посади в американському штаті Невада.

Очікується, що Кукушкіна доправлять до Нью-Йорку для пред'явлення звинувачень.

В тексті звинувачення зазначається, що в липні 2018 року обвинувачені (ще одним з них є американець Девід Коррейя) вступили в змову, щоб заснувати бізнес з рекреаційної марихуани, який би фінансувався іноземним громадянином і через який оплачувалися їх лобістські зусилля. При цьому вони приховували ім'я інвестора - як пояснив Кукушкін, "через його російського походження і параної навколо цього".

На початку діяльності бізнесмен перевів $1 млн на рахунки кампанії з-за кордону.

Звітуючи, Парнас і Фруман вислали йому фотографії з американськими політиками. Далі бізнесмен пересилав по $10 тис. на пожертви різним кандидатам.

"Хоча з документів можна припустити, що обвинувачені мали намір реально займатися бізнесом з марихуаною, але справа не пішла", - наголошується у матеріалі.