В Острозі відбулася лекція в рамках проекту "Четверта влада: вплив, виклики, відповідальність"

У суботу, 12 жовтня, в рамках проекту "Четверта влада: вплив, виклики, відповідальність" відбулася відкрита лекція українського журналіста і публіциста Віталія Портникова для студентів Національного університету "Острозька академія"

Під час лекції були присутні більш як 180 слухачів, серед яких : студенти, викладачі, представники місцевої влади та громадянського суспільства. 

Основна ціль лекцій - підвищення якості, об'єктивності, незаангажованості медіа-контенту і, як наслідок, підвищення рівня критичного мислення та об'єктивності оцінок українцями інформації та подій. Суспільство має бути добре поінформоване про події в країні та світі, і отримана інформація має бути максимально чесною, справедливою, без викривлення інформації. Довіра громадськості повинна бути пріоритетним напрямком в роботі медіа.

На базі лекції буде виготовлено телеверсію , яку буде показано в ефірі медійного партнера проекту - телеканалу Еспресо.

Наступна лекція буде проводитися в місті Харків. Іншими містами, де планується проведення заходів, будуть Дніпро, Вінниця та Київ.

Захід організовувався ГО "Всеукраїнський демократичний форум", за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США в Україні. Організаційний партнер - НУ “Острозька академія”. Медіапартнер заходу - телеканал Еспресо.

ФотоЛеся Касіяненко