Справи Вілкула та Колеснікова передали до суду

До суду спрямовано обвинувальний акт щодо колишніх народних депутатів від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова за підозрою у спричиненні державі мільйонних збитків

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровщини.

Зазначається, що кримінальна справа стосовно Вілкула направлена до Дніпропетровського районного суду, щодо Колєснікова – до Жовтневого районного суду Дніпра.

Вілкула підозрюють у причетності до "розкрадання земель", коли він був керівником Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Підозрюється, що Вілкул, коли очолював Дніпропетровську ОДА, забезпечив передачу у травні 2011 року ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" понад 30 га земельних ділянок. Ця земля була колективною власністю колгоспу-комбінату "Катеринівський" у Нікопольському районі. Попередньо, це завдало збитків громадським інтересам на понад 12 мільйонів гривень.

Понад того, У 2012 році, Вілкул, за даними ГПУ, видав розпорядження щодо зміни цільового призначення 45 га, якою володіла ТОВ "Арт Ленд". Він особисто наказав голові Дніпропетровської РДА узгодити це прохання.

Компанія повинна була компенсувати за зміну цільового призначення 8,172 млн гривень, але заплатила всього 3 млн грн. Таким чином збитки від цього злочину становили 5 мільйонів гривень

Колєсніков, за версією ГПУ, замішаний у тому, що коли він працював у Фонді державного майна, то "добився фактично приватизації ракетного заводу, який знищений".