Без трудової книжки та з електронним лікарняним: Дубілет про свої топ-7 проєктів за 50 днів роботи в уряді

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет написав пост про те, що він встиг зробити на своїй посаді за 50 днів

Про це він написав у своєму telegram-каналі.

"50 днів тому я почав працювати в Кабміні. Пресслужба просить написати короткий пост про те, що я встиг зробити на своїй посаді. Ділюся інформацією за своїми топ-7 проєктам", - зазначив Дубілет.

Зокрема, йдеться про наступні проєкти:

Розпочато тотальну діджиталізацію бізнес-процесів Кабміну. Міністр розраховує, що більшість процесів переведуть в "цифру" протягом 3-6 місяців, а потім доберуться й до інших держорганів.

"Електронний обмін документами дотиснемо вже в цьому році (він повинен був початися з 1 жовтня, але перебудувати людей миттєво не виходить)", - пояснив він.

Істотно знизили рейдерство. Дубілет пообіцяв незабаром поділитись статистикою

Скасування обов'язкових трудових книжок: запущено законопроєкт і постанови Кабміну, а також розпочата технічна робота.

Опрацьована концепція і скорий старт проєкту "Електронні лікарняні".

Запуск в електронній формі єдиного процесу подачі "орієнтувань" на митницю з боку силовиків. За словами міністра, це повинно знизити корупційний тиск на бізнес з боку правоохоронних органів.

Старт проєкту щодо детінізації алкоголю і сигарет. Дубілет зазначив, що це дозволить вивести значну частку ринку з тіні і додасть до бюджету 2-3 млрд вже наступного року.

Запущено пілот по централізації "підтримуючих" функцій в Кабміні: наразі в міністерствах є значна кількість функцій, які дублюються між собою — бухгалтерія, базове ІТ, документообіг та інші