ГПУ не допустила до переатестації прокурорів у справі Майдану Горбатюка та Донського

Генеральна прокуратура не допустила до переатестації Сергія Горбатюка та Олексія Донського, які займалися розслідуваннями справ Майдану

Цю інформацію підтвердив Донський, повідомляє "Громадське".

За його словами, він та Горбатюк написали заяву на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх і не допустили.

"Для мене є категорично неприйнятним давати добровільну згоду на використання анонімної інформації без підтвердження при проходженні атестації. Якщо хтось вважає це законним, то нехай це робить, але навіщо вимагати добровільну згоду. На мою думку, це є незаконно", — сказав Донський.

За його словами, в законі, яким передбачена процедура атестації, немає вимоги, яка вказана у заяві. Донський додав, що зацікавлений у тому, щоб продовжити працювати у прокуратурі, і має намір пройти атестацію, але в порядку, визначеному законом.

У законі передбачено, що звільнення прокурора можливе у випадку, якщо не було заяви про атестацію, але і Донський, і Горбатюк подали заяви. Тому у випадку звільнення вони можуть оскаржувати таке рішення через суд.

Раніше, у зв'язку з реформою органів прокуратури було ухвалене рішення провести атестацію всіх співробітників.

Для допуску до атестації потрібно було підписати заяву спеціального зразка. У ній, зокрема, йшлося про те, що підписант дає згоду на те, що під час ухвалення рішення про атестацію комісія може брати до уваги будь-яку інформацію від фізичних або юридичних осіб без необхідності її перевіряти.