"Не маємо права відступати". Вінницька облрада звернулася до Зеленського, Разумкова та Гончарука щодо неприпустимості "формули Штайнмаєра"

Депутати Вінницької обласної ради на своїй позачерговій сесії у п'ятницю, 17 жовтня 2019 року, більшістю голосів проголосували за звернення до вищої влади щодо неприйняття нової редакції закону про особливий статус Донбасу та реалізації "формули Штайнмаєра"

Подробиці розповідає Еспресо.TV з посиланням на місцевий портал 20minut.ua.

На сесії було зареєстровано 46 з 84 депутатів. На порядку денному - питання "Про звернення депутатів Вінницької обласної ради VII скликання до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації "формули Штайнмайєра".

Читайте також: Віталій Портников: Зеленський обманює себе і нас

Окрім депутатів у сесійній залі зареєструвалися громадські активісти та волонтери, серед яких Людмила Бобровська, Юлія Вотчер та Андрій Вербецький. З трибуни депутати закликали прийняти текст звернення без змін.

Читайте такожЩо таке формула Штайнмаєра і чим вона загрожує Україні

Голова облради Анатолій Олійник поставив питання на голосування. "За" виступили усі присутні 46 депутатів.

Читайте також: Майкл Карпентер: Росія хоче імпортувати конфлікт з Донбасу в Київ та у решту країни

В залі повідомили, що текст звернення написав депутат від ВО "Свобода" Андрій Вигонюк, після чого документ узгодили з керівниками фракцій у облраді. 

"Враховуючи численні звернення, які надходять на адресу Вінницької обласної ради від учасників російсько-української війни, волонтерів, громадських діячів, заявляємо про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої "формули Штайнмайера" та прийняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу є неприпустимим для України. Прагнення України до справедливого миру має ґрунтуватися на загальновизнаних нормах міжнародного права", - наголошує Вінницька облрада.