Соліст Rammstein випустив кліп, який створив штучний інтелект

Нейромережа створила кліп для проєкту Lindemann фронтмена німецького гурту Rammstein Тілля Ліндеманна та шведського музиканта Петера Тегтгрена

Про це повідомили учасники проєкту Lindemann в описі до відео.

Соліст німецького гурту Rammstein Тілль Ліндеманн в рамках власного проекту Lindemann, спільно зі шведським музикантом Петером Тегтгреном, випустив кліп на пісню Ich Weiß Es Nich ("Я не знаю", - ред.), який було створено з використанням штучного інтелекту.

Кліп зняли за допомогою генеративно-змагальної мережі (Generative Adversarial Networks, GAN) - алгоритму, в основі якого лежать дві нейромережі, здатні генерувати і аналізувати тисячі зображень: перша створює зразки, а друга відсіває правильні від неправильних, потім GAN видає новий зразок, поєднавши вихідні.

Штучний інтелект було забезпечено великою кількістю матеріалу для створення нової послідовності зображень до цього кліпу. У результаті відео вийшло монохромне та похмуре.

Ролик починається з зображення равликів і метеликів, що переростають у сотні штучно згенерованих осіб, які нашаровуються і змінюють одна одну.