Зеленський турбувався про можливий тиск Трампа ще до інавгурації, - AP

Володимир Зеленський ще до своєї інавгурації був стурбований можливим тиском з боку президента США Дональда Трампа з метою відновити розслідування щодо Хантера Байдена

Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією агентства 7 травня Зеленський зібрав невелику групу радників на зустріч, яка повинна була бути присвячена енергетичним потребам України. 

Однак насправді на зустрічі обговорювали, що робити з вимогами Трампа і його особистого адвоката Руді Джуліані щодо розслідування проти Джо і Хантера Байденів і як не опинитися втягнутими у внутрішньополітичну боротьбу в США.

Співрозмовники AP не знають, як виникла ця тема. Імовірно, Зеленський дізнався про всю цю історію під час телефонної розмови з Трампом 21 квітня, коли той вітав його з перемогою на виборах. Однак джерела не змогли згадати, чи згадував Зеленський на зустрічі 7 травня ту розмову.

Уточнюється, що стенограма першого дзвінка так і не була оприлюднена, і неясно, чи просив Трамп безпосередньо розслідувати справу Байденів. Білий дім лише повідомив, що в ході розмови Трамп попросив Зеленського "викорінити корупцію"

.