У Києві школяр захворів на дифтерію

Підтверджено випадок дифтерії у 9-річного хлопчика в Києві

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я у Facebook.

"Дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Наразі хвору дитину госпіталізовано. Діагноз дифтерія встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки немає показів", - йдеться у повідомленні.

Хворий мав контакт із 45-ма людьми, з них 36 дітей. За місцем проживання та навчання проведена дезінфекція.

Бактерії дифтерії в оточенні хворого київського школяра наразі не виявлені. Він перебуває в лікарні.

Про це на брифінгу повідомив директор комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району” Юрій Сміщук, повідомляє УНІАН.

За його словами, сьогодні були обстежені всі однокласники хлопчика, в якого виявлено дифтерію, а також члени родини (крім хлопчика в родині ще дві дитини).

“21 жовтня у дитини вже знизилась температура, стан покращився. Але 22 жовтня отримали дослідження мазочків, що виявлено бактерії дифтерії. Попереднє заключення було, що це нетоксична, не є небезпечна дифтерійна паличка. Але ми працюємо на випередження, на недопущення ускладнень. Тому дитину направили у стаціонар. Було надано екстренний сигнал у лабораторний центр, згідно з чим запускається весь механізм роботи системи не тільки із захворілою дитиною, а по роботі у вогнищі захворювання”, - сказав Сміщук.

За його інформацією, у хлопчика в амбулаторній картці записано, що він щеплений від дифтерії, але є інформація, що цей запис підроблено. У свою чергу завідувач відділення Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні, куди госпіталізовано хлопчика, Наталія Чемеркіна зауважила, що мама дитини зізналась, що дитина не щеплена від дифтерії.

Зараз хлопчик перебуває з мамою в окремій палаті лікарні і залишатиметься там під наглядом лікарів не менше тижня.