Британська економіка втратить 70 мільярдів фунтів через Brexit, - дослідження

Економіка Великої Британії втратить 70 мільярдів фунтів стерлінгів через угоду про вихід країни з ЄС прем'єр-міністра Бориса Джонсона

Про це повідомляє BBC із посиланням на дослідження британського Національного інституту економічних і соціальних досліджень (NIESR).

“Через Brexit-угоду Бориса Джонсона (економіка - ред.) Великої Британії втратить 70 мільярдів фунтів стерлінгів у порівнянні з тим, якби країна залишилася в ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням, ВВП Британії буде через 10 років на 3,5% нижче, ніж якби країна залишилася в складі Європейського Союзу.

У NIESR припускають, що схвалена угода Джонсона "зменшить ризик на безладний вихід країни з ЄС, але водночас виключить й можливість більш тісних торговельних відносин з блоком".

Експерти зазначили, що попри угоду між Брюсселем і Лондоном про усунення невизначеності, митні та регуляторні бар'єри "перешкоджатимуть торгівлі товарами й послугами з континентом, залишаючи усі регіони Сполученого Королівства в гіршому становищі, ніж якби Велика Британія залишалася в ЄС".

Нагадаємо, напередодні ЄС офіційно відклав Brexit.