ГПУ готова повідомити про підозру нардепу Дубневичу

Генеральна прокуратура готова повідомити про підозру народному депутатові Ярославу Дубневичу у справі про корупцію на "Укрзалізниці"

Про це повідомив процесуальний керівник САП у справі "Укрзалізниці" під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, передає РБК-Україна.

На його думку, докази є достатніми для повідомлення Дубневичу про підозру.

Голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наголосив, що на думку його підлеглих, Дубневич стоїть на вершині схеми виведення грошей з "Укрзалізниці".

"У своїй сукупності ми розуміємо, що народний депутат стоїть на вершині всієї цієї схеми. Оголошення підозри це не вирок суду. Це лише перша стадія кримінального процесу стосовно конкретної особи. Щодо інших фігурантів це провадження дійсно вже завершене ще в травні цього року. Це 8 учасників, понад 100 томів матеріалів провадження. Ми звертались до суду за обмеженням строків для ознайомленням з матеріалами, однак суд відмовив через велику кількість фігурантів", - заявив Холодницький.

У свою чергу генеральний прокурор Руслан Рябошапка пояснив, що Дубневич володіє підприємством, яке виступило посередником Укрзалізниці.

"Дубневич Ярослав Васильович є також кінцевим бенефіціарним власником ТОВ КРТ, яке виступило посередником у цій схемі щодо заволодіння коштами філії ЦЗВ ПАТ "Укрзалізниця". Зосередило на своїх рахунках різницю вартості стрілочної продукції "Укрзалізниці". Тобто є основним вигодонабувачем в результаті цієї схеми", - додав Рябошапка.