"Консультує два уряди?": Джуліані натякнув, що ключовий свідок у справі Трампа міг надавати послуги Україні

Особистий адвокат глави Білого дому Рудольф Джуліані вважає, що свідок у справі імпічмента Дональда Трампа Александр Віндман може "консультувати уряди двох країн"

На думку Джуліані, українське походження Віндмана ставить під сумнів його свідчення щодо скандальної розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського.

"Співробітник уряду США консультує два уряди? Не дивно, що він виглядає дуже розгубленим і людиною, що перебуває під тиском", - написав Джуліані у Twitter.

29 жовтня у Конгресі дав свідчення Александр Віндман, уродженець Києва та головний експерт щодо України в Раді національної безпеки США.

Він став першим відомим пресі прямим свідком розмови Трампа з Володимиром Зеленським.

Віндман заявив про спроби "впливових осіб" поза межами Білого дому (імовірно адвокат Трампа Рудольф Джуліані - ред.) сформувати "хибний наратив" про Україну, який суперечив консенсусній думці американських чиновників у сфері національної безпеки.

Віндман характеризує цей наратив як шкідливий для національних інтересів і політики США щодо України, оскільки він "підривав зусилля", спрямовані на розширення співробітництва з офіційним Києвом.

Крім того, Віндман заявив, що стенограма бесіди Трампа і Зеленського неповна.

25 липня 2019 року Віндман був присутній у ситуаційній кімнаті Білого дому, звідки Трамп дзвонив Зеленському.