Завершення війни та повернення територій можливе завдяки дипломатії та санкціям, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що завершення війни та повернення українських територій можливе завдяки дипломатії та санкційному тиску. І на цьому шляху важливими є Мінський процес та зустріч лідерів країн у Нормандському форматі.

Про це сказав Володимир Зеленський під час виступу на "Форумі єдності", повідомляє пресслужба президента.

"Нам потрібен мир на наших умовах? Для цього у країни має бути сильна позиція. Вона можлива у разі збереження санкцій. Саме тому сьогодні такими важливими є Мінський процес та зустріч у Нормандському форматі. Вона має відбутися. І ми маємо вирішувати всі питання не в телефонних розмовах, а дивлячись одне одному в очі. Щоб припинити війну та повернути наші українські території", – сказав Зеленський.

Саме тому, за його словами, метою сьогоднішнього форуму є пошук відповідей на питання, як повернути окупований Донбас та Крим.

"Безперечно, війна на сході України та анексія Криму внаслідок російської агресії – це найбільші виклики, що випали на долю нашої держави у 21-му сторіччі. Та мета цього форуму – не обговорення оборонних і безпекових стратегій. Ми не говоритимемо сьогодні про очевидні речі – необхідність сильної та боєздатної армії для захисту суверенітету й незалежності. Це – аксіома", – наголосив президент.

За його словами, необхідно будувати успішну країну. І для цього держава повинна не втратити найголовніше - свідомість українських громадян на окупованих територіях.