"Повний абсурд": Княжицький про постанову щодо звільнення членів Нацради

Проєкт постанови №2344, винесений на голосування Ради, суперечив існуючому закону. Після зауважень народного депутата від "Європейської Солідарності" автор вніс правки, а парламентарі ухвалили рішення

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Проєкт постанови про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення суперечить логіці, заявив Микола Княжицький.

"Подивіться уважно, - звернувся він до нардепів у Раді: - тут сказано: "Ця постанова набирає чинності з моменту призначення ВРУ на вакантні посади членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення". Тобто не зараз, коли ми проголосуємо, а коли будуть призначені нові члени. А закон про Нацраду дає нам право оголосити конкурс на призначення цих членів через 3 дні після того, як закінчилися повноваження попередніх. Таким чином, я тримаю в руках повний абсурд, який, мабуть, несе за собою якісь гроші, думки і помисли. І я навіть не є проти них. Але я проти того, щоб ми компрометували українську державу псевдозаконопроєктами, які пишуться людьми, які не те щоб про юридичний підхід, а про звичайну логіку не мають жодного поняття".

Він пояснив, що кожен конкурс, який буде призначений після цього, потім буде визнаний незаконним, як і можуть бути визнані незаконними рішення, які прийме нова Нацрада. 

"Це цирк на дроті, але думки, мабуть, в авторів були хороші", - додав нардеп.

Після цього автор проєкту вніс поправки і проєкт постанови підтримали 313 народних депутатів.