"Ображені почуття" й "культурна спадщина": депутати-"слуги"обурились знесенням меморіалу Жукова в Одесі

31 жовтня в Одесі демонтували пам'ятний знак радянському маршалу Георгію Жукову з будівлі облвійськкомату

Але не всім це сподобалось. Зокрема, обранцям від "Слуги народу", які висловили своє депутатське невдоволення в Instagram.

Так, наприклад, обранець по 135 окрузі в Одесі Олексій Леонов зазначив наступне:

"Барельєф маршалу Жукову не підлягає знесенню за законом про декомунізацію! Я вже не кажу про зачеплені почуття іншої частини мешканців Одеси, для яких барельєф маршалу Жукову має значення. Особисто я вважаю, у будь-якому випадку, рішення про знесення пам‘ятників, меморіалів тощо повинно бути ухвалено після проведення громадських слухань і консультацій".

Леонов повідомив, що готує депутатське звернення до мера Одеси Геннадія Труханова, аби організувати робочу групу " для обговорення цього та майбутніх подібних випадків".

Інший народний депутат від "Слуги народу" у 133 окрузі (Одеса) і за сумісництвом спортсмен Артем Дмитрук назвав демонтаж меморіалу "знищенням чергового пам'ятника".

"Я хочу нагадати, що всі пам'ятники і монументи - це частина культурної спадщини, що володіє величезною цінністю для нас. І не важливо, хто на них зображений: Жуков, Пушкін, Гоголь або Шевченко. Цінності і смисли, втілені в пам'ятники минулого стають важливим фактором при побудові сучасної культури. Без минулого немає майбутнього!", - зауважив Дмитрук.