Суд відмовив у арешті народного депутата Дубневича

Вищий антикорупційний суд відмовив у клопотанні про арешт народного депутата Ярослава Дубневича та призначив йому заставу у 100 млн грн

Про це повідомляє "Громадське".

Вищий антикорупційний відмовив в арешті та обрав запобіжний захід у вигляді застави у 100 млн грн депутату Ярославу Дубневичу, якого підозрюють у розкраданні 93 млн грн.

Таким чином, суд відмовив у клопотанні генпрокурора Руслана Рябошапки про арешт. Також суд зобов'язав Дубневича здати паспорти та носити електронний браслет.

Обвинувачення просило взяти Дубневича під варту на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 93 млн грн. Прокурор Віталій Пономаренко наголошував на ризиках втечі підозрюваного, перешкоджання слідству та впливу на свідків, ухилянні від слідства.

Прокурор наголосив на тому, що свого часу Дубневич протягом трьох місяців перебував за кордоном, а також, відповідно до отриманих розмов, планував переносити свій бізнес до Польщі. Аналізуючи декларацію депутата, прокурор наголосив на наявності у нього близько 100 об’єктів нерухомості та мільйонів готівкою. Натомість, сам депутат заявив, що грошей на заставу не має.