Маємо говорити не про розведення, а про відведення окупаційних сил: Огризко нагадав про права України

Ексміністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що Україна має законні права вимагати виведення окупаційних військ зі своєї території

Про це він розповів у ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденком" на Еспресо.TV.

Він вважає, що мета Путіна взяти найбільше вигоди для себе, ставлячи умови для зустрічі у Нормандському "форматі".

"З усього видно, що не готовий і не хоче бути готовий (Путін до зустрічі в НФ),те, що ми читаємо  у виконанні його "говорящих усов", товарища Пєскова говорять про те, що він хоче вичавити з України перед цією зустріччю і саму зустріч подати як велику поступку, власне Україні, за чергові надцять, забаганок, умов, вимог, і тому подібне.
Розумієте,мені здається, що ми постійно ідемо в ракурсі російської парадигми "Я вам виставляю вимоги, а ви їх повинні виконувати". Це програшний шлях, це шлях, коли ми будемо відступати", - сказав Огризко.

Дипломат додав, що Україна має ставити свої умови, тому що це наша земля.

"Що таке розведення сил? Це те, що ми виходимо з тієї території, яка справді полита кров'ю наших героїв, кожний клаптик, якої, завоюювався, можливо, чиїмсь життям. Ми повинні ставити питання не про розведення, а про відведення російських, окупаційних сил з української території. Це наша законна вимога, це наша українська земля, це норма міжнародного права. Немає ніяких "ДНР" та "ЛНР", згідно з українським законодавством - це терористична організація. Це має бути прийнято і нашими західними партнерами. Їм зараз легше погодитись з розведенням", - додав Огризко.