У “Русі опору капітуляції” озвучили ключові тези мирного плану для Донбасу

“Українська доктрина безпеки та миру” містить п`ять ключових моментів, що стосуються мирного врегулювання та стратегічних напрямків забезпечення безпеки в Україні.

Про це повідомив екс-очільник МЗС України Володимир Огризко на брифінгу Стратегічної ради "Руху Опору Капітуляції", передає Еспресо.TV.

Мова йде про політичні оцінки, які підводять до підсумку, що зобов`язання згідно з Мінськими домовленостями є нікчемними, бо були укладені під тиском і РФ навіть цього не виконує, зазначив Володимир Огризко.

Крім того, у документі говориться, що не може бути жодних преференцій до тих чи інших областей України, додає екс-глава МЗС.

“У нас відбувається реформа децентралізації і вона проходить успішно, а отже всі частини української унітарної держави мають однакові можливості і це буде стосуватись і звільнених Донбасу та Криму”, - зазначив він на брифінгу.

“Українська доктрина безпеки та миру” також містить блок, що стосується обміну військовополоненими і повного беззастережного відведення усіх збройних сил РФ протягом трьох місяців з окупованих частин Донбасу.

“Йдеться й про те, що ОБСЄ у цьому контексті має відіграти ту роль, яку вона нарешті повинна відіграти і фіксувати ті речі, які насправді відбуваються”, - додав Огризко.