У Греції врятували туристку, яка два дні плавала в Егейському морі

Берегова охорона Греції врятувала 47-річну жінку, яка дрейфувала на гумовому човні в Егейському морі протягом майже двох днів

Про це повідомляє Reuters.

Жінка, яка відпочивала на яхті недалеко від грецького острова Фолегандрос, близько полудня 1 листопада вирушила на надувній шлюпці за припасами. На зворотному шляху одне весло впало за борт, а сильний вітер збив шлюпку з курсу.

Через день берегову охорону Греції повідомили про її зникнення. На її пошуки відправили сім суден берегової охорони, три приватні катери, літак і вертоліт.

Майже через два дні після зникнення її знайшли в 40 морських милях на північний захід від Фолегандроса, недалеко від острова Крит.

За інформацією новозеландської газети Stuff, 47-річна Кушіла Штейн з Нової Зеландії вижила в Егейському морі завдяки жменьці льодяників і розумному використанню трьох пластикових пакетів.

Вона, як досвідчений моряк, була навчена навичкам виживання. Кушіла обмотала себе поліетиленовими пакетами для утримання тепла і через брак прісної води харчувалася схованими льодяниками.

Кожного разу, коли літак пролітав над головою, вона направляла дзеркало у бік сонця, сподіваючись, що спалах яскравого світла приверне увагу пасажирів.

Кушіла була в морі від 37 до 40 годин, коли судно берегової охорони помітило її "на півдорозі між Критом і Фолегандосом".