Українсько-американський бізнесмен Парнас готовий свідчити у справі про імпічмент Трампа

Заарештований американський бізнесмен, виходець з України Лев Парнас, пов’язаний з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані, готовий дати свідчення комітетам Палати представників у рамках розслідування імпічменту Трампа

Про це повідомляє Reuters з посиланням на адвоката Парнаса.

Відзначається, що в минулому місяці Парнас відхилив прохання трьох комітетів Палати представників надати документи і свідчення.

"Ми будемо поважати і не станемо ігнорувати запити комітету, і будемо дотримуватися його вимоги в тій мірі, в якій вони є юридично обґрунтованими, і при цьому ретельно захищати права пана Парнаса, в тому числі право на П’яту поправку", - заявив адвокат Парнаса Джозеф Бонді.

Як зазначає агентство, Парнас є ключовою фігурою в рамках розслідування звинувачень проти американського лідера. Саме його свідчення можуть дати зрозуміти: зловживав Трамп своєю владою чи ні для отримання політичних переваг.

10 жовтня в США заарештували вихідців з колишнього СРСР Парнаса і Фрумана які є партнерами Руді Джуліані.

Вони тривалий час допомагали Джуліані зібрати компромат на опонента Трампа, кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, чий син, Хантер Байден, був членом ради директорів української газової компанії Burisma.

У 2018 році Фруман і Парнас представили Джуліані декільком нинішнім і колишнім українським топ-прокурорам для обговорення справи сина Джо Байдена.

Компанія Парнаса виплатила Джуліані $500 тис "за консультації".