Зеленський доручив Мінекономрозвитку до кінця року почати підготовку до запровадження ринку землі

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до кінця 2019 року розпочати підготовку до масштабної приватизації та запровадження ринку землі

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Визначити топ-5 пріоритетних об’єктів для підготовки до великої приватизації. Створити електронний реєстр інженерів-землевпорядників та надати їм право здійснення державної реєстрації цієї землі. Оприлюднювати 100% рішень щодо надання дозволів на зняття та перенесення родючого шару ґрунту та нормативно закріпити ведення документації з землеустрою виключно в електронній формі", - сказав Зеленський під час зустрічі з урядом та керівництвом Верховної Ради.

Так, до 31 грудня Мінекономрозвитку має передати до Фонду держмайна України на приватизацію 500 держпідприємств.

Крім того, міністерство має до кінця 2019 року продати на електронних аукціонах понад 40 єдиних майнових комплексів об’єктів малої приватизації та пакетів акцій.

Зеленський також доручив розробити план заходів щодо зростання позицій України в рейтингу Doing Business.

"Я звертатимусь до міністрів з проханням забезпечити виконання таких завдань. Тимофію Милованову – міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - розробити план заходів щодо зростання позицій України в рейтингу Doing Business до 31 грудня 2019 року", - сказав Зеленський.