Горбатюк дорівнює конфлікту, - Рябошапка

На думку Руслана Рябошапки, ексначальник управління ГПУ Сергій Горбатюк зацікавлений у створенні конфліктних ситуацій

Про це генеральний прокурор Руслан Рябошапка розповів в інтерв'ю Lb.ua.

"Я особисто сидів із Горбатюком і його колегами за цим столом, пояснював впродовж кількох годин, що таке атестація, як і чому вона відбувається. Те саме робив Чумак (заступник генпрокурора — ред.) декілька днів. А Горбатюк послухав і зробив по-своєму. Так ніби заздалегідь був впевнений, що саме так і вчинить", - пояснив Рябошапка питання переатестації Горбатюка.

За його словами, Горбатюку вигідний конфлікт у даній ситуації в в багатьох інших випадках.

"Ми не можемо поставити знак рівності між Горбатюком і ефективністю, результатом роботи, але Горбатюк дорівнює конфлікт. Постійне створення з себе образу жертви дає можливість захищатися від усіх. Ми взяли статистику (роботи Управління спецрозслідувань ГПУ — ред.). Із 14,5 тисяч томів справ, напрацьованих за 5,5 років, 8 тисяч стосуються подій на Майдані. А решта — незрозуміло чого. Половину свого робочого часу вони займалися не тим, чим повинні були", - певен генеральний прокурор.

За словами Рябошапки, виникає питання щодо ефективності роботи керівництва підрозділу.

"Це була свого роду спеціалізована прокуратура — зі спеціальними слідчими, спецпрокурорами, спеціальними психологами, які допомагали їм налаштовуватись на роботу. Купа людей були відряджені з регіонів. Досі їм підписую відрядження", - додав Рябошапка.