Опитування показало головні джерела доходів українців: понад 35% громадян не заощаджують

Основними джерелами доходів українських сімей є заробітна плата (64%) та пенсія (29%)

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Також перелік джерел доходу належать доходи від сільськогосподарського / присадибного господарства (10%), від самозайнятості (7%), соціальних виплат / дотацій / субсидій / стипендій (6%), інвестицій / заощаджень / власності / страховки (2%) та допомог по безробіттю / вихідних допомог (1%).

Більше третини жителів України (35%) не мають заощаджень “про чорний день”. Ще третина має заощадження, яких вистачить на термін до двох місяців: менш, ніж на місяць (10%), на місяць (12%) і на 2 місяці (11%). 

На термін від трьох до шести місяців вистачить заощаджень 11% українців, а 3% розраховують на те, що їм вистачить заощаджень більш ніж на 7 місяців. Майже п’ята частина респондентів (17%) не змогли оцінити, на скільки їм вистачить заощаджень у разі втрати наявних джерел доходів.


Опитування проводилося в період з 7 по 16 вересня 2019 року серед 2001 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,2%.