У Лівію прибули російські літаки та снайпери "ПВК Вагнера", – NYT

За останні півтора місяці до Лівії прибули близько 200 російських найманців, в тому числі кілька досвідчених снайперів

Про це повідомляє The New York Times.

За словами трьох високопоставлених лівійських чиновників і п’яти західних дипломатів, снайпери, які беруть участь в конфлікті, відносяться до російської приватної військової компанії (ПВК) Вагнера. 

Відзначається, що лівійські лікарі все частіше спостерігають у постраждалих поранення без вихідного отвору, характерні для зброї, якою зазвичай користуються російські снайпери.

За даними анонімного офіційного джерела NYT в структурах безпеки Євросоюзу, саме такі поранення завдають експансивні кулі з порожнистим наконечником, які використовували російські снайпери на Донбасі та в інших місцях.

Водночас представники уряду національної згоди в Тріполі вказують на те, що нові найманці прибувають з РФ до Лівії щотижня.

"Очевидно, що Росія йде в цьому конфлікті ва-банк", - цитує газета генерала Усаму аль-Джувалі, командувача силами, які виступають на боці уряду в Тріполі.

Видання пише, що відправка військових до Лівії є частиною широкої кампанії Кремля щодо відновлення свого впливу на Близькому Сході і в Африці.