У США назвали три країни, які можуть втрутитися у вибори-2020

У США низка відомств опублікували спільну заяву, в якій йдеться, що Росія, Китай, Іран "й інші недружні іноземні" країни спробують втрутитися в президентські вибори 2020 року

Спільна заява глав міністерства юстиції, міністерства оборони, міністерства національної безпеки, директора Національної розвідки, ФБР, АНБ і Агентства кібербезпеки і захисту інфраструктури була опублікована на сайті Пентагону. 

За даними уряду і американських спецслужб, втручання у вибори буде здійснюватися "за допомогою різноманітних засобів, включаючи кампанії в соціальних ЗМІ, операції з дезінформації або руйнівні кібератаки на федеральну і локальну виборчу інфраструктуру".

Відзначається, що наразі в США немає ознак зламу або руйнування виборчої інфраструктури, які дозволили б стороннім силам перешкодити проведенню голосування, вплинути на його підсумки або перешкодити підрахунку голосів, проте відстеження можливих загроз триває.

Для захисту виборчого процесу глави міністерств і спецслужб закликають громадян США бути пильними і повідомляти про всі підозри в місцеві відділення виборчих органів, ФБР і міністерство національної безпеки.

Щоб перешкодити втручанню і своєчасно виявити загрози, уряд США співпрацює з усіма 50 штатами, місцевими відділеннями виборчих органів і партнерами в приватному секторі.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що Росія, Китай й Іран здіснюють спроби втручання у вибори в США в 2020 році.