ЦВК заявляє, що в деяких ОТГ вибори під загрозою зриву

У деяких територіальних громадах організація місцевих виборів опинилася під загрозою зриву у зв'язку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обов'язкі

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"Комісія змушена констатувати, що в деяких ОТГ організація виборчого процесу опинилася під загрозою зриву у звʼязку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обовʼязків. Відтак, в деяких РВК свої повноваження здійснюють лише близько 60 відсотків членів від сформованої кількості комісій. Окрім того, в окремих комісіях їх керівний склад теж ухиляється від виконання своїх обовʼязків", - йдеться у заяві.

ЦВК звертається до політичних партій з проханням ще раз ретельно переглянути членів комісій та в максимально стислі терміни вплинути на виправлення ситуації, аби була змога вчасно сформувати відповідні територіальні та дільничні виборчі комісії.

"ЦВК також нагадує, що згідно з календарними планами основних організаційних заходів з підготовки та проведення зазначених виборів районні виборчі комісії з місцевих виборів зобов’язані відповідно до 9 та 16 листопада 2019 року включно сформувати склад (утворити, вносити зміни до складу) сільських, селищних, міських виборчих комісій. Також ці ж районні виборчі комісії відповідно до 6 та 13 грудня 2019 року включно повинні утворити дільничні виборчі комісії для проведення відповідних виборів", - йдеться у повідомленні пресслужби. 

У комісії нагадали, що за ухилення членами комісії від виконання своїх повноважень відповідно до статті 157 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність.