МЗС України надіслало Росії ноту протесту через черговий "гумконвой"

МЗС України надіслало ноту протесту із вимогою до Російської Федерації припинити вчинення міжнародно-протиправних діянь проти українського суверенітету

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"7 листопада 2019 року російською стороною здійснено чергове незаконне переміщення на територію України через закриті українською стороною прикордонні пункти пропуску "Ізварине" та "Успенка" т.зв. "гуманітарного конвою" для жителів тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України у Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні.

Російський вантаж було  переміщено на територію України з порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше правил погоджених доставки гуманітарних вантажів.

имагаємо від російської сторони в подальшому, під час організації т.зв. «гуманітарних конвоїв», запланованих на 14 листопада, 21 листопада, 28 листопада, 05 грудня та 12 грудня 2019 року, неухильно дотримуватися міжнародного права, законодавства України і своїх міжнародних зобов’язань", - додали у МЗС.