Усик погодився битися із британцем, який принизив Кличка

Український боксер Олександр Усик хоче провести другий поєдинок у надважкій вазі проти скандального британця Дерека Чісори

Про це заявив промоутер українця Едді Хірн, повідомляє BoxingNews24.

За словами Хірна, Усик висловив бажання зустрітися із Чісорою. Проте, він може дочекатися результату бою-реваншу між американцем Енді Руїсом та британцем Ентоні Джошуа, адже є офіційним претендентом на один із титулів, за які вони битимуться - за версією WBO (Всесвітньої боксерської організації).

"Усик - обов'язковий претендент за лінії WBO. Він хоче битися з Чісорою. Усик може почекати, щоб подивитися, що буде після бою Руїс - Джошуа. Або ж може побитися з Чісорою, а потім точно так само дивитися на ситуацію", - пояснив Хірн.

За словами промоутера, після бою Руїс - Джошуа, які також сперечатимуться за титули WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації), у надважкому дивізіоні складеться заплутана ситуація, тож деякі пояси через це можуть стати вакантними.

"Деякі титули можуть стати вакантними, IBF і WBO призначать обов'язкових претендентів для переможця бою Джошуа - Руїс. Якщо чемпіон не домовиться з претендентом, йому доведеться або битися, або звільнити титул. Можливо, Чісора й Усик в наступному році навіть поб'ються за пояс WBO", - припустив Хірн.

35-річний Дерек Чісора провів серед професіоналів 40 боїв, здобув 31 перемогу та зазнав 9 поразок. Зокрема, у 2012 році Чісору за очками переміг українець Віталій Кличко. Тоді британець запам'ятався скандальною поведінкою. Під час дуелі поглядів він дав Віталієві Кличку ляпаса, а перед боєм плюнув у обличчя Володимиру Кличку.