Бундестаг провалив голосування щодо виведення "Північного потоку-2" з-під дії Газової директиви ЄС

Німецький Бундестаг не зміг проголосувати за поправки, які б дозволили газопроводу "Північний потік-2" обійти газову директиву ЄС

Як повідомляє Укрінформ, голосування по законопроекту про "поширенні правил внутрішнього ринку газу на трубопроводи між державами-членами ЄС та державами - нечленами ЄС" не вдалося провести через відсутність кворуму.

"Було віддано 133 голосів. Для кворуму необхідні 355 голосів. Таким чином парламент не має кворуму", - сказав головуючий.

Засідання закрили і перенесли на 9 ранку п’ятниці, 8 листопада.

Раніше Україна заявляла про намір оскаржити рішення, що дозволяє обійти обмеження нової Газової директиви ЄС для газопроводу Північної потік-2, якщо воно буде прийняте.

Перед цим агентство Bloomberg повідомило, що представники правлячої коаліції ФРН - партій ХДС/ХСС і СДПН - підготували законопроект, який дозволить обійти обмеження нової Газової директиви ЄС для газопроводу "Північний потік-2".

Оновлена директива передбачає, що частини трубопроводів, що йдуть з третіх країн, прокладені територією ЄС, включно з територіальними водами, мають відповідати вимогам, які застосовуються до внутрішніх трубопроводів ЄС.