"Навести тут порядок": Гончарук дав два місяці новому керівнику Держгеонадр

Прем’єр-міністр дав два місяці новому главі Державної служби геології і надр Роману Опімаху, щоб той навів порядок у відомстві

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вам, пане Романе, протягом двох місяців навести тут порядок. Ці всі історії з кордонами, які тут знаходяться (в будівлі Держгеонадр. – Ред.), іноді четверо дверей треба пройти, щоб потрапити в кабінет керівника, – це все середньовіччя. Орган повинен стати відкритим, весь документообіг повинен бути максимально оцифрований, заявки повинні подаватися через інтернет. Я впевнений, що серед вас ( працівників служби — ред.) є професійні, порядні люди, які можуть йому в цьому допомогти, всім іншим тут не місце", – сказав Гончарук.

Також він зазначив, що до кінця року відомство повинне підготувати максимальну кількість спецдозволів на користування надрами для виставлення на аукціони і забути про корупцію в Держгеонадрах.

Опімах, в свою чергу відповів, що готовий працювати в інтересах держави та проявляти нульову толерантність до корупції. Голова Державної служби геології і надр анонсував перехід на цифровий документообіг, впровадження електронного кабінету надрокористувача, мінімізацію контактів суб'єктами ринку, реалізацію всіх спецдозволів через аукціони.

Зазначимо, що Кабінет міністрів призначив Романа Опімаха главою Державної служби геології і надр 6 листопада.