"Це реально небезпечно". Нардеп зі "Слуги народу" заявив, що днями можуть проголосувати за продаж землі

Наступного тижня у Верховній Раді України може відбутися визначальне голосування за пришвидшене відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення

Про це у себе на Facebook в суботу, 9 листопада 2019 року, заявив народний депутат від фракції "Слуга народу", 84-ий номер у партійному списку цієї політсили Ігор Фріс, передає Еспресо.TV.

"Увага! Є такі думки, що цього тижня можливе голосування за відкриття ринку землі. Я неодноразово висловлював свою позицію про запровадження відкритого ринку. Про стопери, вартість, механізми, бенефіціарів, зміну цільового та ризики з цим пов’язані. Не знаю чи вдалося достукатись до колег по фракціі... Так і я за ринок. Він неминучий. Але має бути не ковбойським", - зазначив депутат.

Читайте також: Не гречкосії, продаємо равликів, купуємо сало. 8 міфів про українське сільське господарство

За його словами, земельний ринок в Україні слід впроваджувати на основі принципів "поступовості та ощадливості", про що також заявляють представники Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

"Друзі. Варто зупинити цей масштабний крок. Наслідки можуть бути непрогнозовані і невідворотні! Голосувати за закон, який просто відкриє ринок без вирішення питань глобальних інструментів та забезпечення прав наших громадян - це реально небезпечно!" - звернувся Фріс до своїх однопартійців та виборців.