"Богдан - один із моторів відступу на Донбасі", - співкоординатор Руху опору капітуляції

Співкоординатор "Руху опору капітуляції" Олександр Іванов вважає голову Офіса президента Андрія Богдана драйвером процесів, що зараз відбуваються на фронті

Про це він розповів у інтерв'ю виданню "Тексти".

"Я думаю, що Богдан – це один із основних драйверів, моторів капітуляції. Він є одним із основних радників Зеленського. І він же є основним містком комунікації між Зеленським, Коломойським і Портновим. Він знаходиться в центрі цього павутиння," - сказав він. 

Іванов зазначив, що прямої комунікації між владою та Рухом не було і їм потрібен діалог.

"Конкретно з Рухом опору не було. Вони збирали кілька нарад в офісі президента, наприклад, із відомими блогерами, яких намагалися переконати у своїй правоті. Зараз вони намагаються формувати якусь волонтерську раду. Але це абсолютно не те, що потрібно сьогодні суспільству. Нам потрібен діалог, а його якраз немає, є лише монолог. На жаль, Зеленський, вочевидь, не розуміє, що країна входить в дуже турбулентний режим. І замість того, аби поставити на паузу, зрозуміти, що відбувається, він продовжує йти оцим дуже небезпечним шляхом," - розповів Іванов.

Він також додав, що у ОП думають, що це одна якась сила, хоча це горизонтальний протест.

"Я бачу, що влада просто не розуміє структури протесту. Спочатку вони вважали, що за цим всім стоїть Порошенко, обзивали всіх «порохоботами». Потім відбулося віче, стало зрозуміло, що в русі беруть участь люди різних переконань. І тут до влади дійшло, що щось не те, їхня картина світу посипалася. Але вони досі не розуміють структури протесту. Вони думають, що є якась одна сила, один розум, який це все планує і намагається підставити їм підніжку. Насправді протест дуже горизонтальний, особливо в регіонах, і навіть якщо там знести один центр прийняття рішень — на його місці одразу виникне купа інших. Це як Майдан – можна було заарештувати всіх політиків — і це б узагалі ніяк не вплинуло на Майдан", - сказав координатор.

ВІн також вважає, що у влади немає державницького мислення і України як держави для них нема.

"Це люди "постсовка". Для них ми – це просто паралельний світ. Вони не можуть зрозуміти, що відбувається, чому люди виходять. Для них мир з Росією на незрозуміло на яких умовах – це нормально, у них немає державницького мислення, для них Україна як суверенна держава не існує" - зазначив Іванов.