"Крим вислизне з ослаблих рук Росії", - Кулеба про ймовірне повернення півострова

Війна між Україною і Росією завершиться після повернення Криму

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Він висловив упевненість, що Крим повернеться до складу України. Це буде в момент ослаблення Росії, коли Крим "просто вислизне з її ослаблих рук".

Кулеба додав, що Крим зайшов в так звану "балтійську модель" за прикладом Литви, Латвії та Естонії, входження яких до СРСР не було визнано у західному світі. При цьому, така позиція не заважала співпрацювати з Москвою.

"Це та модель, в яку все зайшло. Я розумію, що може початися істерика про те, що це "зрада" України, що забули про Крим. Але я глибоко переконаний, що війна з Росією буде тривати до тих пір, поки Крим не повернеться до складу України. Війна почалася з Криму - війна Кримом і закінчиться. І ми в цій війні будемо воювати за Крим. Воювати - я маю на увазі, перш за все, політико-економічним шляхом", - додав Кулеба.

За його словами, на сьогодні не відомо, скільки має компенсувати Росія за руйнування Донбасу.

"Це треба рахувати. Там розпиляли і вивезли заводи, там шахти затоплені, якщо є екологічна катастрофа - всі ці цифри треба рахувати. Я за те, щоб війна з Росією закінчилися. Я за те, щоб у довгостроковій перспективі ми нормалізували свої стосунки, але це не буде за принципом "взяли і забули". Росія має заплатити ціну за свою агресію. І кінець війни - це гроші, заплачені за агресію, і повернення Криму, скільки б часу на це не пішло", - зазначив Кулеба.