Собаки, перерви й свіже повітря: Супрун дала поради, як вижити в офісі

Дослідження свідчать, що понад 4 години сидіння перед екраном збільшують ризик смерті від багатьох хвороб на 50%

Про це ексочільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла у Facebook.

"Науковці та медики все більше кажуть про сидіння як про нове куріння. Дослідження свідчать, що понад 4 години сидіння перед екраном збільшують ризик смерті від багатьох хвороб на 50%. Крім того, ризик серцево-судинних захворювань зростає на 125%.Тож протягом робочого дня необхідно робити перерви, аби порухатися, зробити розтяжку та подихати свіжим повітрям", -порадила Супрун.

За її словами, краще готувати вдома та носити їжу з собою на роботу. Приємним бонусом будуть свіжі фрукти, овочі, горіхи.

Небезпека криється у снеках, які компанії пропонують своїм співробітникам. Солодке печиво дійсно швидко піднімає настрій, рівень цукру в крові та додає сил. Але це дуже короткостроковий ефект й зайві калорії. 

Зазначається, що одна з найбільш поширених бід сучасних працівників — емоційне вигорання, яке призводить до того, що людина цинічно та відсторонено ставиться до своїх посадових обов’язків, відчуває виснаження та дистанціюється від своїх посадових обов’язків. 

Ще один чинник, що може суттєво погіршувати умови роботи — оупен спейси, які мали об’єднувати людей та сприяти появі нових ідей, але співробітників має бути можливість змінювати локацію для роботи в офісі, аби не сидіти весь день на одному місці, працювати в закладі чи парку, усамітнитися, аби сконцентруватися або відпочити.

Супрун наголосила, що якість повітря суттєво впливає на самопочуття, а відтак і на продуктивність. Дослідження свідчать, що свіже повітря в робочому приміщенні підвищує продуктивність на 11%.

"Аби почуватися добре, нашому організму потрібно споживати достатньо води. Від цього залежить якість сну, бадьорість, здатність фокусуватися, ясність розуми та уважність. Усе це безпосередньо впливає на продуктивність роботи. В офісах має бути вільний доступ до якісної питної води. Для цього потрібно встановити достатню кількість кулерів або інших джерел води", - пояснила ексочільниця МОЗ.

Супрун додала, що люди в присутності тварин чи друзів краще справляються з інтелектуальними завданнями. Крім того, собаки сприяють неформальному спілкуванню. Обмеженнями до запрошення песиків на роботу є алергії і фобії співробітників.