Без земельного банку і прозорого кадастру: Геращенко назвала недоліки законопроєкту про продаж землі

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко розкритикувала запропонований владою законопроєкт про відкриття ринку землі в Україні, заявивши, що документ не враховує інтереси фермерів

Про це Геращенко заявила у Верховій Раді, передає Еспресо.TV.

"Чого немає в законі, який сьогодні намагаються протягти "слуги" ? Немає права українця купити землю. Він зможе продати свої паї, але не купити. Не передбачено прозорий кадастр землі. По-друге, там немає позиції щодо якості землі. Немає захисту землі, а потрібно, щоб люди, які обробляють її могли вкладати в якість землі. Немає створення земельного банку. Не почуто простого селянина і фермера. І в цій ситуації вихід лише такий - відкласти питання. Потрібно передбачити такий законопроєкт, який об'єднає залу захистити селянина” - сказала Геращенко.

Представниця "ЄС" наголосила, що загалом вона та її однодумці підтримують створення ринку землі в Україні та скасування мораторію на продаж землі.

“Як правоцентристка, попередні роки я голосувала проти мораторію на землю. Тому що ми, правоцентристи, підтримуємо ринок землі. Але подивіться, що відбувається в залі. Хіба можна приймати в такій залі ключову реформу? Не тільки тут повинен бути консенсус, а й у суспільстві. Нам дуже прикро, що "слуги" втратили ключові для себе години, місяці, тижні у Верховній Раді замість того, щоб об'єднуватися навколо ключової реформи щодо землі, розколюючи і втрачаючи парламентаризм", - додала Геращенко.