У Китаї двоє людей захворіли на чуму

У Китаї у двох людей з Внутрішньої Монголії діагностували чуму. У регіоні за рік вже вдруге фіксують хворобу

Про це повідомила місцева влада, передає CNN.

За даними державного ЗМІ Сіньхуа, наразі пацієнти проходять лікування в Пекіні, а влада вжила заходів превентивного контролю.

У травні пара з Внутрішньої Монголії померла від бубонної чуми після того, як з’їла сиру нирку бабака – народний лікувальний засіб.

За даними ВООЗ, від 2010 до 2015 року у світі було зареєстровано понад 3248 випадків чуми. З них 584 були смертельними. Три найбільш ендемічні країни - Демократична Республіка Конго, Мадагаскар і Перу.

Викликавши близько 50 тисяч випадків захворювання серед людей протягом останніх 20 років, чума наразі класифікується ВООЗ як захворювання, що заново з’являється.

Чума викликається бактеріями і передається через укуси бліх і заражених тварин, може розвиватися в трьох різних формах. Бубонна чума викликає набрякання лімфатичних вузлів, септична чума заражає кров, а легенева чума вражає легені.

Легенева чума, як у захворілих з Китаю, більш небезпечна. На думку Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), за відсутності лікування вона завжди закінчується смертю.

Нагадаємо, "чорна смерть" – друга за історичним переліком пандемія чуми – свого часу викосила близько половини населення Європи. Тепер міжнародна команда вчених знайшла можливе місце походження її збудника. Воно розташоване на території сучасної Російської Федерації.