У Китаї - третій випадок зараження чумою за місяць

В автономній провінції Китаю Внутрішня Монголія був зафіксований випадок зараження чумою, який став вже третім у країні за місяць

Як повідомляє The Washington Post, комісія з охорони здоров’я області підтвердила діагноз. 

Повідомляється, що 55-річний чоловік захворів на бубонну чуму після того, як 5 листопада з'їв м’ясо дикого кролика.

Чоловіка ізолювали від оточуючих, наразі він проходить лікування. 28 осіб, з якими він контактував, також ізольовані і перебувають під наглядом фахівців.

Це вже третій випадок чуми за місяць.

Комісія з охорони здоров’я автономії заявила, що не знайшла доказів зв’язку останнього випадку захворювання з двома попередніми у Пекіні.

Випадки в Пекіні зафіксували 12 листопада. Двоє людей приїхали до столиці з Внутрішньої Монголії, у них діагностували легеневу чуму і помістили їх у карантин.

За даними ВООЗ, бубонна чума є найпоширенішою формою чуми у світі. Вона може переходити в більш важку форму — легеневу. Обидві форми захворювання викликає один і той же збудник.

Бактерія Yersinia pesti, яка є збудником чуми, передається від тварин (в основному щурів) людині під час укусу інфікованої блохи, в результаті незахищеного контакту з інфікованими тканинами і повітряно-крапельним шляхом.

За даними ВООЗ, в 2010—2015 роках в усьому світі було зареєстровано 3248 випадків захворювання на чуму, в тому числі 584 випадки зі смертельними наслідками.