Підтримати й побути поруч з малюком: Супрун розповіла про сімейні кімнати в лікарнях

Можливість підтримувати дитину емоційно, спілкуватись з лікарями та отримувати рекомендації про догляд після повернення додому, мати кращі шанси та більше сил на боротьбу з хворобою — такі переваги надає наявність сімейних кімнат у лікарнях та близькі і рідні поруч

Про це ексочільниця МОЗ Уляна Супрун повідомила у Facebook.

"Для нормальної підтримки необхідні сприятливі умови, коли батьки можуть зручно проводити час з разом зі своїми дітьми — облаштовані сімейні кімнати. Наявність такої кімнати сприяє покращенню емоційного стану як самого маленького пацієнта, так і його рідних та близьких, які можуть бути поруч один з одним навіть під час лікування дитини", - зазначила Супрун.

За її словами, у таких кімнатах батьки можуть відпочити, поїсти, почекати, поки закінчаться медичні процедури, набратися сил та спокійно провести час із дитиною.

"Наразі в Україні таких кімнат існує 3: у Вінниці, Львові та Києві. За останні два роки їх відвідало понад 7 тисяч сімей. Для них наявність таких кімнат — можливість підтримати та побути поруч зі своїм малюком", - додала ексочільниця МОЗ.