Нардеп-"слуга" Іванісов і зґвалтування неповнолітньої: у 1996 році Кучма помилував майбутнього політика. ДОКУМЕНТ

Другий президент України Леонід Кучма у 1996 році помилував майбутнього нардепа від "Слуги народу" Романа Іванісова, засудженого за зґвалтування неповнолітньої

Відповідний документ оприлюднив у Telegram ексзаступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

"Іванісова Романа Валерійовича 1978 р. н., засудженого вироком Пологівського районного суду Запорізької області від 21 березня 1996 р. - невідбуту частину міри покарання замінити на умовну з іспитовим строком на 2 роки. Президент України Л. Кучма", - йдеться в указі другого президента України.

Іванісов був звинувачений у замаху на зґвалтування за статтями 117 - замах на зґвалтування, вчинене групою осіб та 118 КК України - задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, вчинене групою осіб. А потім помилуваний президентом Кучмою.

Нагадаємо, що нардеп-"слуга" Іванісов заявив про вихід із фракції на час перевірки даних про його судимість за зґвалтування неповнолітньої.