Рада громадського контролю НАБУ просить Рябошапку провести слідство по записах з Трубою

Активісти вимагають розслідувати злиту в мережу "прослушку" Труби саме генпрокурора Рябошапку, а не ДБР чи НАБУ, які згадуються на записах

Про це повідомляє офіційний сайт Ради громадського контролю НАБУ.

Активісти наглядового органу стверджують, що через те, що саме представники НАБУ і безпосередньо керівник ДБР, Роман Труба, можуть бути фігурантами записів, доцільно, щоб цю справу розслідувала саме прокуратура. 

"Зі слів особи, голос якої схожий на голос Романа Труби, йому телефонував Ситник. У випадку достовірності цих аудіозаписів, вказана ситуація може підпадати під ознаки злочину, передбаченого статтею 387 Кримінального кодексу України: втручання в незалежність слідства і розголошення таємниці слідства.
Також в опублікованих аудіозаписах озвучено питання щодо «ручного керування» справи Приватбанку, що вже є нагальним питанням для держави через можливе втручання правоохоронців у діяльність державного банку в інтересах приватних осіб"- йдеться у заяві.

Рада стверджує, що не має відомостей, який саме правоохоронний орган буде розслідувати факти в рамках раніше розпочатого досудового розслідування щодо виявлених пристроїв прослуховування в кабінеті голови ДБР. Проте члени РГК НАБУ певні того, що ДБР не може розслідувати справу проти самого себе.

Рада громадського контролю звертається до генпрокурора і просить провести такі дії: