Владу отримали люди без поглядів. В тому й уся проблема, - Портников

Визначальною особливістю команди Володимира Зеленського є відсутність у них системи власних поглядів

Про це відомий український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников заявив в ефірі програми "Суботній політклуб", яка 23 листопада 2019 року вийшла на каналі Еспресо.TV.

"Цим людям абсолютно все рівно. Вони не є людьми з системою політичних поглядів. Вони не є політиками", - зазначив він.

На думку Портникова, так само як Зеленський і його найближче оточення раніше були "обслугою" Партії регіонів, з "таким самим успіхом" вони могли б виконувати ті самі функції у будь-якій іншій політсилі, яка була б при владі.

"Ці люди могди б те ж саме робити, бути активістами, якби на момент, коли вони почали свою діяльність, головною силою була б не Партія регіонів, а "Наша Україна", а прем'єр-міністром був би не Азаров, а Тимошенко, а, скажімо, "Інтером" володіли б не ФІрташ і Хорошковський, а, умовно кажучи, Порошенко і Аваков. Зеленський з таким самим успіхом був би генеральним продюсером "Інтеру", Разумков з таким самим успіхом був би активістом "Нашої України", а Богдан би рівно з таким самим успіхом був би уповноваженим по корупції у Тимошенко, як уповноваженим по корупції в Азарова. В цьому й сутність проблеми", - пояснив журналіст.

При цьому, продовжив Портников, нова влада спирається на точно таких виборців - не на проукраїнських, не на проросійських, а на тих, "яким в принципі все одно як це буде називатися - Україна... Росія...". "Хоч Голандією назви, тільки пенсію зроби нормальну, дай на євроблясі їздити і зарплату плати. Й не мороч голову".