За "зливом" розмов Труби стоїть прагнення Єрмака зайняти місце Богдана, - нардеп Гончаренко

Поява записів розмов керівника Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби викликана протистоянням всередині президентської команди. Зокрема, між помічником глави держави Андрієм Єрмаком та головою Офісу президента Андрієм Богданом

Про це народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко заявив 23 листопада 2019 року в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телевізійному каналі Еспресо.TV.

"Це боротьба кланів всередині самої Зе-команди. В даному випадку, я думаю, що це боротьба Богдана і Єрмака. Це моя така думка. Бо ми знаємо, що там є також різні групи впливу. Є Єрмак, який є тіньовим "міністром закордонних справ" на посаді радника Зеленського, є Богдан, який є головою Офісу президента і дуже впливовим головою, і ми знаємо, що Єрмак хоче зайняти цю посаду", - зазначив депутат.

На користь своєї версії Гончаренко наводить такі аргументи, як технічна можливість тривалого прослуховування робочого кабінету Труби, а також постійний обмін новими порціями компромату між обома групами в публічному просторі.

"Виходять "плівки" на одну групу, а наступного дня, як відповідь, йдуть "плівки" на іншу групу", - підкреслив політик.

Разом з тим, подібне з'ясування стосунків лише шкодить державі як такій, вважає Гончаренко.

"Вони не розуміють, на жаль, що цією всією грою вони знищують власну команду, але це їхні проблеми. Таким чином вони ще й впливають і на державу. Бо такого низького авторитету, який сьогодні має українська держава на зовнішній арені, за роки з моменту Революції Гідності, після її переможного завершення, ще не було", - підсумував парламентарій.