Конкурс щодо очільника Держкіно: Сінькевич розповіла про свої подальші кроки

У Києві біля будівлі Національного агентства державної служби представники кіноіндустрії провели акцію на підтримку Юлії Сінькевич, яка не пройшла останній етап відбору на посаду голови Держкіно

Про це повідомляє Еспресо.TV.

“Сьогодні у нас було два раунди перемовин з керівником. Є кілька варіантів - або мій адвокат готує позов до суду, а також обговорюється вимога зустрітися з іншими членами комісії та послухати їхні пояснення. Поки в мене немає відповіді чи готові вони на цю зустріч. Інший варіант - пропонується звернутися до Кабміну, щоб вони, можливо, видали додаткові розпорядження щодо самоперегляду результатів співбесіди. Повторний конкурс це для мене крайній варіант”, - сказала  Сінькевич в коментарі Еспресо.

За її словами, комісія є незалежною і не підпорядковується агентству. Тому вона не може сказати, що були якісь маніпуляції, але виключати таку можливість вона також не може.

“Сьогодні на камеру були показані протоколи, де члени комісії, які були закодовані під номерами ставили нулі великій кількості кандидатів. Зараз я направила інформаційні запити, щоб мені офіційно повідомили результати в тому числі і оцінки, які було поставлено”, - заявила Сінькевич.