“Слуга народу” отримає 114 млн “кешбеку” з держбюджету за вибори до ВРУ - Корнієнко

Партія “Слуга Народу”, окрім державного фінансування своєї діяльності, також отримає з державного бюджету 114 млн грн компенсації витрат на парламентські вибори

Про це в інтерв’ю hromadske повідомив голова партії Олександр Корнієнко.

“Ми отримуємо дві суми. Одна - це так званий кешбек за передвиборчу кампанію. Він виплачується з цього року. Це близько 114 млн грн - те, що ми витратили на вибори. І друга сума - це державне фінансування. З загальної суми у 260 млн грн наша частина - близько 80-90 млн грн - відповідно по 20 млн грн у квартал”, - сказав Корнієнко. 

Він зазначив, що “кешбек” від держави не будуть повертати спонсорам парламентської кампанії, натомість “Слуга Народу” витратить цю суму на розвиток.

“Основний масив витрат буде пов’язаний зі створенням додаткової користі і вартості в інтелектуальному напрямку. Наприклад, - центр стратегій та напрацювання рішень. Він фактично буде працювати як хаб з акумуляції статистики, інформації від різних аналітичних центрів. Ми оголосимо в січні тендер на кілька позицій: соціологічні дослідження, аналітику тощо”, - зазначив Олександр Корнієнко.