Податок на виведений капітал можуть запровадити в Україні з 2021 року, - Гетманцев

Україна може ввести податок на виведений капітал з 1 січня 2021 року

Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція Слуги народу) сказав в інтерв'ю Радіо НВ.

“З 1 січня [2020 року] ми не будемо його запроваджувати. Ми зараз обговорюємо можливість з 1 січня 2021 року”, - заявив він.

Гетманцев вважає, що потрібно вести переговори щодо цього питання в тому числі з Міжнародним валютним фондом, який виступає проти такого податку: 

“Це положення і програми Володимира Зеленського, і програми Слуги народу. Ми не заперечуємо, що цей податок треба впроваджувати, в тому числі і обговорюючи це положення з Міжнародним валютним фондом”.

Він додав, що введення цього податку принесе збитки бюджету. 

“Недонадходження до державного бюджету, за різними оцінками, коливаються від 30 до 70 млрд грн на рік”, - сказав Гетманцев.

На його думку, потрібно запровадити цей податок так, щоб “не повторити помилки тих держав, які раніше за нас вводили податок на виведений капітал, щоб цей податок не впливав деструктивно на розвиток економіки”.

“У нас уже є досвід Естонії досить тривалий. Є певні негативи від цього досвіду, є позитиви. Ми повинні зважити на все і запровадити правильний податок”, - заявив Гетманцев.