"На дільницях має бути прапор України": секретар РНБО Данілов про можливість проведення виборів у ОРДЛО

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що вибори в ОРДЛО можливі виключно за українським законодавством

Про це Данілов сказав у коментарі журналістам, передає Espreso.TV.

"У мене 2 дні назад була зустріч з послом Франції, де ми дискутували стосовно того, що він казав, що треба терміново проводити вибори. Вибори мають відбуватися тільки за українським законодавством за участі українських партій, на дільницях повинен бути прапор України", - сказав Данілов.

Крім того, Данілов прокоментував прагнення Росії нав'язати Україні на "нормандській" зустрічі прямий діалог з терористами "ЛНР" і "ДНР".

"Наші опоненти, вороги будуть робити все від них залежне, щоб ми пішли на якісь стосунки з ними. Треба розуміти з ким. І чи можуть вони відповідати за свої слова, чи є у них такі повноваження" - заявив Данілов.

За словами Данілова, на зустрічі глав держав українська сторона буде обговорювати повернення українських полонених. Він підкреслив, що у полоні РФ знаходяться сотні українських військовополонених та заручників. Також він назвав ключовими питаннями припинення вогню з російськими окупантами по всій лінії зіткнення та повернення українського кордону. 

Секретар РНБО зазначив, що на "нормандській" зустрічі Україна обговорюватиме повернення українських полонених і заручникив, припинення вогню з боку російських окупантів по всій лінії зіткнення та повернення Україні контролю над ділянкою кордону.